domingo, 16 de enero de 2011

Bryan Leyland guanya el superordinador de Met Office

Per Joanne Nova


En 6 agost 2010, quan l'Oficina Meteorològica de la Gran Bretanya (BOM) estava predient un hivern calent, i gairebé totes les agències meteorològiques d'occident estaven ja declarant que el 2010 seria el més calent mai, Bryan Leyland va predir (a escala global) que abans de final d'any hi hauria un refredament significatiu. Com podeu veure en el gràfic, això és exactament el que va succeir:
El servei meteorològic de la Gran Bretanya (Met Office) té una gegantina super-ordinador, un planter de 1500 empleats, i un pressupost de 179 £ Milions de lliures esterlines anuals, però un enginyer retirat de Nova Zelanda, armat res més que amb el programa Excel i accés a la internet, i amb l'ajuda de l'estudi McLean et al de 2009, va ser capaç d'encertar totalment amb la seva predicció.
 
Abans que ningú es queixi de que el Niño ve seguit d'un refredament, i l'indicador SOI és ben coneguda, considerar que les ben alimentades organitzacions per el calentament-global-antopogènic no li deien al públic que un gran refredament estava en camí i que han de proveir-se de sal i el gasoil. (I potser prendre el líquid de desglaç propi de l'aeroport)

 
Com és de ominós el potencial de refredament que encara en l'horitzó

Bryan em va escriure per fer una altra predicció: "les temperatures mundials es mantindrà fresca fins al juny com a mínim. Sigui o no aquest és el començament de les taques solars induïda de refredament a llarg termini encara està per veure. Però no hi ha dubte que l'actual La Niña ha estat molt llarg i ja és prou intens.”

Els oceans, unitat de les temperatures superficials

El vincle entre l'Índex de Oscil·lació Sud (SOI) i les temperatures és impressionant, encara que no són perfectes. L'escala de SOI s'inverteix i es va passar set mesos en el futur perquè sigui més fàcil per a nosaltres els mortals per veure l'enllaç.
La raó per la SOI és tan influent és el gran volum de contingut de calor en moviment. Les fredes aigües de l'abisme fosc i profund, que es va colar a prop de la superfície de robar el calor de l'aire efímer. En un post passat mes de juny, William Kininmonth explica com tot el planeta aviat podria "entrar en calor" durant un fenomen del Niño, i de sobte refredar de nou. El fons de l'oceà té 3km d'aigua propera al punt de congelació que cobreixen el 70% del planeta.


No hay comentarios:

Publicar un comentario