domingo, 26 de diciembre de 2010

Temperatura normal

La AEMET – Agencia Estatal de Metereología, del govern d’Espanya ha publicat un avanç climàtic d’aquest any 2010 fins al mes de novembre. Segons l’AEMET aquest any ha sigut càlid amb una temperatura de 15,66ºC amb desviació de 0,42ºC de la mitjana de referència de 1971-2000. Però aquí falta una peça, falta el mes desembre que com tots estem notant està sent més fred del normal i això farà baixar la mitja una miqueta més. A més amb aquesta gràfica podem treure unes conclusions:

El primer punt es que la gràfica te una tendència a la pujada de temperatures, ja que els anys 60 va haver un refredament i desprès va tornar a uns nivells superiors.

Com a segon punt, si mirem els últims 20 anys de la gràfica podem notar com la temperatura no augmenta (els primers anys dels 90 són més baixos a causa de una erupció volcànica del volcà Pinatubo que va fer baixar les temperatures a nivell planetari ) i últims comença a tenir una tendència a la baixa per causa del baix rendiment que està tenint el sol i no ens pot escalfar amb tota la força en que ho feia els anys 80 i 90, i seguin el cicles solars ara tota un refredament uns anys gracies a un nou mínim solar ( com els mínim Dalton i Maunder ), per més informació sobre cicles solars clica aquí  


No hay comentarios:

Publicar un comentario